111111111

blog image

تفاوت هارد hdd و ssd مزایا و معایب

هارد hdd و ssd دو نمونه از حافظههای به کار رفته در ساختار بیشتر لپتاپهای موجود در بازار هستند. هر کدام از این حافظهها به منظور عملکردی خاص مورد استفاده قرار میگیرند. در حالت معمول از هارد ssd برای نصب ویندوز استفاده میکنند و یا سیستم عامل را راهاندازی مینمایند. در حالی که هارد hdd به منظور ذخیره سازی اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد. هارد hdd و ssd با یکدیگر تفاوتهایی داشته و از مزایا و معایب مخصوص به خود برخوردار شدهاند. در این مقاله به بررسی تفاوتهای میان این دو هارد خواهیم پرداخت و به مقایسه عملکرد و مزایا و معایب هر کدام اقدام خواهیم نمود. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

تفاوت میان هارد ssd و hdd چیست؟

تفاوت هارد hdd و ssd

هارد hdd و ssd با یکدیگر مشابهتهایی داشته و هر دو میتوانند اطلاعات مورد نظر شما را ذخیره سازی نمایند. وجود این دو هارد کمک میکند تا سیستم و اطلاعات شما بوت شوند. با این حال اختلافات میان این دو را نیز نمیتوان نادیده گرفت. در ادامه به برخی از مهمترین موارد اختلاف میان این دو حافظه پرداختهایم.

هارد nvme چیست؟

طول عمر و ماندگاری

یکی از مهمترین موارد اختلاف میان هارد hdd و ssd طول عمر این دو حافظه است. همانطور که میدانید شرکتهای سازنده در فرایند ساخت هاردهای hdd از قطعات مکانیکی کمک میگیرند. به همین دلیل طول عمر و دوام این هاردها نسبت به نوع ssd کمتر است.

هرچند طول عمر و دوام این حافظهها یک رقم دقیق و قطعی ندارد. با این حال میتوان با بررسی میزان استفاده شده و نقل و انتقال اطلاعات به این موضوع پی برد. در حالت معمول هارد hdd چیزی در حدود ۳ تا ۵ سال دوام و عمر مفید دارد. در حالی که هارد اس اس دی میتواند میان ۵ تا ۱۰ سال عمر مفید و ماندگاری داشته باشد.

حواستان به این نکته هم باشد که هاردهای اکسترنال و یا خارجی در حالت معمول، طول عمر و دوام بالاتری نسبت به هاردهای اینترنال و یا داخلی دارند. چراکه یک هارد اینترنال به طور دائمی مورد استفاده قرار میگیرد.

در حالی که از هاردهای اکسترنال در مواقعی استفاده میکنید که به آن نیاز دارید. پس به طور خود به خود هارد اینترنال کمتر عمر داشته و بیشتر امکان خرابی دارد.

سرور مجازی با هارد Nvme m.2

سرعت

نمیتوان از تفاوت هارد hdd و ssd صحبت کرد اما سخنی از سرعت عملکرد این دو محصول به میان نیاورد. در واقع یکی از مهمترین مواردی که باید در بررسی تفاوت میان این دو حافظه و مزایا و معایبشان ارزیابی شود، سرعت عملکرد است.

از آنجایی که هاردهای اس اس دی نسخه جدیدتر و به روزتری از هاردهای hdd هستند پس سرعت آنها هم بالاتر است. چراکه در حال حاضر فناوری پیشرفتهای قابل ملاحظهای را تجربه کرده و یکی از مهمترین دلایل اثبات کننده این پیشرفت، افزایش سرعت محصولات الکترونیکی و ابزارهای هوشمند است.

در حالت معمول هرچه یک محصول پیشرفتهتر باشد سرعت عملکرد بالاتری هم خواهد داشت و این عامل در زمینه هارد hdd و ssd نیز صدق میکند. لازم است بدانید که سرعت عملکرد هارد hdd چیزی میان ۳۰ تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه است.

البته این عامل یک نرخ ثابت نبوده و به مدل هارد مورد نظر هم بستگی دارد. در حالی که سرعت هاردهای ssd به چیزی در حدود ۵۰۰ مگابایت بر ثانیه میرسد. حتی ممکن است برخی از نمونههای این حافظهها سرعت ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه هم داشته باشند.

به این معنا که هارد ssd چیزی در حدود ۵ برابر تا ۲۰ برابر سرعت بالاتری نسبت به هارد hdd دارد. تفاوت سرعت در هارد hdd و ssd خود را در مواقع زیادی نشان میدهد. مثلاً در هنگام انتقال اطلاعات، سرعت بوت شدن، اجرای نرمافزارها، لودهای بازیها و…..

آسیب پذیری

از آنجایی که هاردهای hdd از دیسکهای چرخان مکانیکی به وجود آمدهاند پس احتمال دارد در اثر لرزشهای زیاد و تکانهای شدید و یا حتی در مواقع جابجا کردن لپتاپ در موقع روشن بودن، این قطعات آسیب ببیند و بخشی از اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد و یا حتی تمامی آنها از دست بروند.

در حالی که این مشکل برای هاردهای ssd به وجود نمیآید. پس شما میتوانید لپتاپ خود را با وجود روشن بودن هم جابجا کنید. در واقع هارد اساسدی از قطعات مکانیکی و متحرک به وجود نیامده است. پس به آسانی دچار آسیب نمیشود.

هارد hdd

میزان سر و صدا

یکی دیگر از مواردی که باید در مقایسه و بیان مزایا و معایب و تفاوتهای هارد hdd و ssd به آن پرداخته شود، میزان سر و صدای این دو سیستم است. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد در فرایند ساخت هارد ssd از هیچ قطعه مکانیکی استفاده نشده است.

این عامل نیز کمک میکند تا این محصول عملکردی صد در صد بدون سر و صدا داشته باشد. در حالی که هارد hdd به دلیل داشتن دیسکها و قطعات مکانیکی سر و صدا تولید میکند و این سر و صدا در هنگام نقل و انتقال اطلاعات بیشتر هم میشود.

به این نکته دقت داشته باشید که میزان سر و صدای تولید شده توسط هاردهای hdd خیلی زیاد نبوده و آزاردهنده نیست. با این حال باید در مقایسه میان این دو ابزار و ذکر مزایا و معایب آنها به آن اشاره شود.

قیمت

هارد hdd و ssd از نقطه نظر قیمت و هزینه تمام شده هم با یکدیگر اختلافاتی دارند. اختلافاتی که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. در حالت معمول یک هارد اس اس دی قیمتی دو برابر بیشتر از هاردهای hdd دارد. چراکه مدرنتر بوده و از مزایای بیشتری همچون سرعت بالاتر نقل و انتقال دیتا و عملکرد سریعتر، آسیب پذیری پایینتر، تولید سر و صدای کمتر، طول عمر و دوام بالاتر و…. برخوردار شده است.

برای نمونه اگر تمایل دارید به خرید هارد ssd حتی با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت هم دست بزنید، باز هم باید قیمت بیشتری نسبت به یک هارد hdd با ظرفیت یک ترابایت پرداخت کنید. به طور کلی برای خرید هارد ssd بهتر است مدلهای ۵۱۲ گیگابایتی و یا ۲۵۶ گیگابایت را در نظر بگیرید.

هرچند قیمت هارد ssd بر اساس نوع و مدل آن نیز متفاوت خواهد شد. چراکه این حافظهها در مدلهای SATA ،M.2 ،Pcle ،Nvme و…. در بازار وجود دارند. هر یک از این ابزار قابلیتهای خاص خود را داشته و قیمت آنها نیز با یکدیگر متفاوت است.

پیام بگذارید